Globale Helligdage i December


December måned er fyldt med helligdage over hele verden, og det er en tid, hvor mange mennesker fejrer og tilbringer tid sammen med deres familie og venner. Her er en liste over nogle af de globale helligdage i december, som fejres i forskellige dele af verden.

Jul

Julen er en af de mest populære helligdage i december, og den er fejret over hele verden. Det er en tid, hvor kristne fejrer fødslen af Jesus Kristus. Julen fejres den 25. december i de fleste lande, men nogle lande fejrer den på en anden dag. For eksempel fejrer ortodokse kristne julen den 7. januar.

I mange lande er julen en tid, hvor folk giver gaver til hinanden og tilbringer tid sammen med deres familie og venner. Der er også traditioner som at pynte juletræet, synge julesange og spise julemad.

Hanukkah

Hanukkah er en jødisk helligdag, der normalt falder i december. Det er en otte-dages festival, der fejrer genindvielsen af ​​det andet tempel i Jerusalem. Hanukkah fejres ved at tænde et lys på en menorah hver aften i otte dage.

Traditionelt er Hanukkah en tid til at tilbringe tid med familie og venner og spise traditionelle fødevarer som latkes og sufganiyot. Der er også traditioner som at spille dreidel og give gaver til børnene.

Kwanzaa

Kwanzaa er en helligdag, der fejres af nogle afrikanske samfund i USA og andre dele af verden. Det er en uge-lang festival, der fejrer afrikansk kultur og arv. Kwanzaa fejres fra den 26. december til den 1. januar.

Under Kwanzaa fejrer folk med sang, dans og traditionelle ceremonier. Der er også syv principper, der er forbundet med Kwanzaa, som folk fokuserer på at reflektere over og praktisere i deres daglige liv.

Boxing Day

Boxing Day fejres i mange lande den 26. december. Det er en helligdag, der stammer fra Storbritannien og er også kendt som St. Stephens Day i nogle lande. Traditionelt var Boxing Day en dag, hvor tjenestefolk og arbejdere modtog en gave fra deres arbejdsgiver.

I dag er Boxing Day en tid, hvor folk tilbringer tid med familie og venner og drager fordel af salg i butikkerne. I nogle lande er det også en dag for sport, med store fodboldkampe og hestevæddeløb, der finder sted.

Nytårsaften

Nytårsaften er en global helligdag, der fejres over hele verden. Det er en tid, hvor folk fejrer det kommende år og siger farvel til det gamle. Traditionelt er der festligheder, fyrværkeri og fester.

I mange lande er der også traditioner som at spise specielle fødevarer, såsom grønne druer i Spanien eller soba-nudler i Japan. Der er også traditioner som at kysse en person ved midnat eller at gøre nytårsforsætninger.

Disse er blot nogle af de globale helligdage i december, der fejres over hele verden. Uanset hvor du er i verden, er december en tid til at fejre og tilbringe tid med dine kære.

Hvis du vil have mere information om globale helligdage i december, kan du besøge https://globale-helligdage-i-december.dk/